top of page
Vyhledat
Obrázek autoraViktorie Čížková

eŽena roku 2024: Aneta Kočí (3)

Aktualizováno: 26. 9.

Hlasovat pro Anetu můžete pod pořadovým číslem 3


Hlasování probíhá od 25. 9. do 5. 10. 2024 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.


Obor podnikání: krása, zdraví, sebepéče



PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH


Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?


Léta jsem zastávala pozici manažerky v korporaci. V hloubi duše jsem hledala svůj vlastní projekt, kde mohu vypustit kreativitu, podnikavého ducha a inspirovat. Během mateřské jsem o sebe po vyhoření začala konečně pečovat ( r. 2021 ) a dala se na první místo. Tento zlom mě motivoval k rozhodnutí změnit životy i jiným. Specializuji se komplexně na krásu uvnitř i vně. V dnešní hektické době se stále více učíme, že prevence je klíčem k dlouhodobému zdraví a kvalitnímu životu. Mým cílem je přispět ke zvýšení povědomí o důležitosti prevence zdraví. Jsem také konzultantkou pro oblast neinvazivního pozastavení stárnutí, což je téma, které oslovuje ženy i muže napříč generacemi. Letos jsem otevřela i provozovnu, kde propojuji krásu, zdraví, módu a pořádám kurzy. Jsem více než 2 roky součástí veřejných a soukromých eventů, kde ukazuji jak důležitá, ale jednoduchá může být péče o sebe. Ztělesněním úspěchu je pro mě vidět klienty, co procházejí vizuální transformací, tím pádem i vnitřní změnou.

 

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?


Upřímně, nejtěžší bylo uvěřit sama sobě, uvěřit, že dokážu něco, co jsem si nikdy nedokázala představit. Oprostit se od toho, že jsem vybudovala kariéru úspěšného manažera, měla skvělý plat, jisté místo i po návratu z mateřské. Oprostit se od toho, že budu, jen jakýsi konzultant, pečovatel. To bylo ale jen do té doby, než jsem pochopila, že naše pozice v životopise je pouze jakási nálepka a že to zásadní v životě je dělat, co nás opravdu naplňuje. Dělat práci s přesahem, vizí. A zcela upřímně dělat na svém - všechny ty nápady, čas, kreativitu a úsilí dát do vlastního projektu, je k nezaplacení. Proto si nejvíc vážím toho, že jsem se našla, že mě stále mrazí z toho, co dělám. Že umím pomoci lidem vyřešit například estetický problém bez invazivních zásahů tím, že sdílím, učím a inspiruji. Obrovský úspěch je pro mě zpětná vazba od lidí, kteří mě sledují, že jsem pro ně motivací. Další úspěch je zhmotnění celé vize a vytvoření BEAUTYK v Pardubicích, kde to lze vše zažít na vlastní kůži.

 

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?


Jedna z počátečních chyb byla pocit, že se potřebuji nejdříve vše dokonale naučit, nastudovat si a po té začít konat. To mě brzdilo a sebralo spoustu času než jsem přišla na to, že učit se dá i za pochodu. Další z chyb byla pokusit se obejít funkční systém a vymýšlet vlastní nepodložené řešení. Zároveň ale nelituji, že jsem zkoušela nové, protože riskovat se musí. Ovšem doporučuji si vše dobře promyslet a nepracovat stylem Pokus-Omyl. Zásadní chybou, kterou je těžká odfiltrovat, bylo nechat se semlít drby a tím o sobě začít pochybovat - navíc když jde o vám neznámé lidi, kteří nechodí ve vašich botách, přesto mají potřebu vaše kroky hanit. Doporučila bych všem se neohlížet zpět ani do stran, ale jít vpřed. Nikdo nemůže mít takovou sílu, aby rozbil váš sen. Jste to jen vy sami. Jen vy můžete dovolit, kam až váš strach a negativní emoce pustíte. Moje doporučení, pokud podnikáte nebo začínáte, je práce na sobě a osobnostní seberozvoj, který vás posílí a zocelí ať už je jakoukoli formou.




439 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page